Samband Noratrofén 2015

Snabba ryck, vi SK4TL fick frågan söndagen innan tävlingen om vi kunde ta sambandet. På onsdagen gick det ut en efterlysning om en till operatör då det saknades en.

Då anmälde jag mej, tänkte ta ”finbilen” men det fick jag lägga åt sidan då den kräver att tändningen är på för att jag skall få ström till radion. Så det blev till att snabbt som ögat utrusta pickupen med radio, nåväl, hämta antenn hos Sten, fixa kabel till cig-pluggen, montera fäste för radion och testa att allt funkar, allt detta på fredagseftermiddagen, allt funkade, puhhh, (lördag eftermiddag och kväll ägnades åt antennfäste på den samma).

Lördag morgon, samling i Nora kl 08.00, fick lite info och kartor, sedan bar det iväg till SS1’an i Skogen utanför Striberg, parkera vid målet och rigga antenn, lite radiokrångel, men det löste sig snabbt efter att jag laddat hem manualen, samt att jag fick höja antennen ett rör för att höra starten, dock gick vi över till RV48’an då SS3 inte orkade in till Nora.

Sen var det bara att vänta på första bilarna, när det väl kom igång så rullade det på utan några radiomässiga incidenter, ett fåtal brutna  ekipage på sträckan, som tur var inga allvarliga avåkningar.

En bra dag i skogen, vettigt väder och bra funktionärskollegor, en dag som gav mersmak.

73 de SM4UDP

Lämna ett svar